2min

De bekende Twitter-account OnLeaks heeft een render gepubliceerd van de Sony Xperia C6. Dit toestel heeft Sony tot op heden niet gepresenteerd, daarmee is de kans groot dat Sony het toestel tijdens de Mobile World Congress zal presenteren, aangezien er dan een persconferentie plaatsvindt.

Sony zal op maandagochtend 22 februari tijdens de opening van de Mobile World Congress zijn persconferentie houden. De grote vraag was tot op heden welke producten Sony zal gaan presenteren tijdens deze persconferentie, want het bedrijf heeft eind vorig jaar de Xperia Z5-familie gepresenteerd en deze nu al vervangen zou gekkenwerk zijn. Daarom wordt de Xperia Z6-serie nog niet verwacht.

Nu is er een render van de Xperia C6 opgedoken, deze is samengesteld op basis van tekeningen uit de fabriek, het is dus geen officiële render. De Xperia C6 lijkt het toestel te worden dat Sony gaat presenteren tijdens de Mobile World Congress. De Sony Xperia C6 is een midrange-toestel dat nagenoeg geen bezel (rand rond het scherm) lijkt te hebben en waar de focus vooral op de camera’s zal liggen. Bij de Xperia C5 Ultra koos Sony voor zowel een 13 megapixel camera aan de voorzijde en achterzijde. Voor wat voor camera’s Sony gaat kiezen op de Xperia C6 is onduidelijk, maar met een eigen camerasensor-divisie mogen de verwachtingen best hoog zijn.

Op 22 februari om 8:30 weten we ongetwijfeld meer over dit toestel, dan vindt de persconferentie plaats van Sony. Waarschijnlijk presenteert het naast deze smartphone nog meer producten, de vraag is alleen nog even wat voor producten.