2min Devices

Sony houdt persconferentie tijdens Mobile World Congress in Barcelona

Sony heeft vanavond uitnodigingen verstuurd voor een persconferentie tijdens de Mobile World Congress. Grote vraag is alleen wat voor producten Sony gaat presenteren op de Mobile World Congress. De Sony Xperia Z5-serie is pas eind 2015 op de markt gekomen, dus het is nog zeker geen tijd voor een Z6-serie. Wellicht dat Sony een nieuwe weg inslaat op de Mobile World Congress.

In het geruchtencircuit worden momenteel veel namen genoemd in combinatie met het Mobile World Congress, maar grote afwezige is Sony. Over Sony zijn er eigenlijk geen geruchten, toch gaat het bedrijf een persconferentie houden en dat betekent dat er nieuwe producten komen, de vraag is alleen wat voor producten.

Qua smartphones zijn de verwachtingen erg laag, de Xperia Z5 (review) is net uit, vorig jaar presenteerde Sony op het MWC de Sony Xperia M4 Aqua, een midrange-toestel en de Sony Xperia Z4 Tablet. Sony heeft afgelopen week de Xperia M5 gepresenteerd voor de Europese markt, dus een smartphone verwachten we eigenlijk niet volgende maand.

Een nieuwe Xperia-tablet behoort zeker tot de mogelijkheden, al is de tabletmarkt niet zo hot meer als een aantal jaar geleden. De kans is groter dat Sony nieuwe wearables gaat introduceren, een smartband of een smartwatch, maar de PlayStation-divisie van Sony werkt heel druk aan de PlayStation VR, mogelijk kiest het Japanse bedrijf het podium in Barcelona voor de introductie van deze VR-headset. Eerder vandaag dook de mogelijke verkoopprijs al op van de virtual reality bril.