1 min

Apple heeft besloten een grote lading adapters terug te roepen omdat gebruikers een schok kunnen krijgen. Het gaat om adapters van de iPads en Mac-computers. De adapters zijn in een groot aantal regio’s verkocht tussen 2003 en 2015.

De kans dat gebruikers daadwerkelijk een schok krijgen van de adapters is zeer klein aldus Apple. Het bedrijf wil echter elk risico wegnemen en heeft daarom besloten de adapters te gaan omwisselen. Het gaat om de zogenaamde opzet stukjes die een adapter voorzien van pinnen om hem in het stopcontact te steken.

Gebruikers kunnen door deze van de adapter af te halen zien of die van hun vervangen moet worden, of al voorzien is van de nodige extra beveiligingen. Als er in de stekker vier of vijf karakters staan dan is de stekker niet helemaal goed en komt die in aanmerking om vervangen te worden. Staan er drie letters in om een regio aan te duiden, bijvoorbeeld EUR, dan is de stekker wel goed en hoeft deze niet vervangen te worden.

Gebruikers kunnen met een stekker naar de Apple Store gaan en hem daar gratis omruilen of contact opnemen met de klantenservice van Apple. Meer informatie vind je bij Apple.