2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple maakte gisteravond bekend dat het USB-lichtnetadapters voor de iPhone 3G verkocht in tien landen uit voornamelijk Noord- en Zuid-Amerika terugroept.

Apple roept de lichtnetadapters naar eigen zeggen terug omdat er een probleem geconstateerd is dat ervoor zorgt dat de metalen pinnen in bepaalde situaties afbreken en in het stopcontact blijven zitten. Dit brengt grote risico’s zoals kortsluiting of elektrocutie met zich mee.

Volgens Apple gaat het om adapters verkocht in combinatie met de iPhone 3G in de Verenigde Staten, Japan, Mexico, Colombia, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras en Peru. Daarnaast is dezelfde adapter naast los verkocht in diezelfde landen ook verkocht in Argentinië, Chili, Costa Rica en Panama.

Apple benadrukt dat met adapters los of in combinatie met een iPhone 3G verkocht in andere landen geen problemen zijn geconstateerd en dat deze veilig behoren te zijn. Nederlandse iPhone-gebruikers kunnen met een gerust hart adem halen. Voor eigenaars uit eerdergenoemde landen geldt een uitwisselingsprogramma waarmee bezitters de adapter gratis om kunnen laten ruilen.

Hoewel Apple gebruikers aanraadt om de getroffen producten per direct niet meer te gebruiken, moet men nog tot 10 oktober wachten voor een nieuwe lichtnetadapter. Mogelijke alternatieven zijn wel opladen met de bijgeleverde USB-kabel in een computer of een autolader gebruiken.

Om verwarring tussen de verschillende adapters te voorkomen, zullen de nieuwe adapters zonder het euvel voorzien zijn van een groene markering. Bezitters kunnen via een formulier op de Apple-website of via een lokale Apple-dealer vanaf 10 oktober de adapter laten vervangen.