1 min

OCZ heeft de tweede generatie Trion SSD’s gepresenteerd, vorig jaar verscheen al de Trion 100-serie en nu is het de beurt aan de Trion 150-serie. In deze SSD’s wordt gebruik gemaakt van flashgeheugen van het moederbedrijf Toshiba.

In deze nieuwe Trion 150 SSD’s wordt gebruik gemaakt van TLC-chips die zijn gebakken op 15nm, vorig jaar waren de chips nog 19nm. Door deze verkleining zijn de chips nog wat sneller geworden. Volgens OCZ moet het model met een opslagcapaciteit van 960GB een snelheid kunnen halen van 550MB/s met het lezen en 530MB/s met het schrijven van data. Verder is de SSD in staat om 91.000 IOPS te halen. De modellen met minder opslagcapaciteit bieden minder hoge prestaties.

De Trion SSD komen beschikbaar met een opslagcapaciteit van 120, 240, 480 en 960GB, waarom OCZ het kleinste model van 120GB nog op de markt brengt is ons niet duidelijk. De meeste fabrikanten schrappen dit kleine model tegenwoordig omdat het simpelweg te weinig opslagcapaciteit is voor de gebruiker en het prijsverschil met de 240GB-versie niet zo heel groot is.

OCZ levert drie jaar garantie op deze SSD’s en ze hebben over het algemeen een goede prijs per GB-verhouding. Het is nog even afwachten tot de daadwerkelijke prijzen bekend worden gemaakt. De SSD’s moeten op korte termijn beschikbaar gaan komen.