1 min

Deezer is een samenwerking aangegaan met Huawei’s tweede smartphonemerk, Honor. Op alle nieuwe Honor-smartphones zal in de toekomst de Deezer-app worden voor geïnstalleerd. Op deze manier hoopt Deezer meer klanten binnen te halen voor zijn muziekstreamingdienst.

Deezer kiest ervoor om een samenwerking aan te gaan met Honor, het tweede merk van Huawei voor de smartphones. Op de toestellen van Honor zal de Deezer-app standaard geïnstalleerd staat in de toekomst. Huawei verkocht het afgelopen jaar meer dan 100 miljoen toestellen, hoeveel daarvan Honor-toestellen waren is niet helemaal duidelijk, maar het bereik van de Deezer-app zal in de toekomst zeker gaan toenemen.

Deezer is een muziekstreamingdienst net zoals Spotify dat is, maar Deezer heeft te kampen met een teruglopend klantenbestand in plaats van een groeiend. Dit komt mede door de sterke concurrentie van Spotify maar ook door de introductie van Apple Music.

Deezer hoopt door middel van dit soort samenwerking toch meer voet aan de grond te krijgen. In Nederland werkt de muziekdienst ook al samen met T-Mobile.