1 min

De Franse concurrent van Spotify, Deezer, maakt deze maand nog zijn intrede op de Franse beurs. Vanaf 30 oktober zullen de aandelen Deezer verhandeld gaan worden, het bedrijf hoopt daarmee 345 miljoen euro op te halen.

De beursgang van Deezer moet het bedrijf weer voldoende middelen geven om het bedrijf sterker te maken en de concurrentie aan te kunnen gaan met Spotify maar ook het recent geïntroduceerde Apple Music. Deezer stelt 8,2 miljoen aandelen beschikbaar met een prijs tussen de 36,40 en 49,24 euro. Op 30 oktober zal moeten blijken of de waarde van het aandeel reëel is.

Deezer heeft zijn activiteiten inmiddels uitgebreid naar 180 landen maar het aantal betalende abonnees zijn er slechts 6,3 miljoen, van die 6,3 miljoen betalende abonnees komen er ook nog eens 4,8 miljoen uit Frankrijk. Deezer is dus vooral een Franse muziekdienst met een zeer klein aandeel over de grens. Daar zal het bedrijf de komende tijd verandering in moeten gaan brengen. Ter vergelijking, Spotify heeft op dit moment 20 miljoen betalende abonnees.

Winstgevend is Deezer net als Spotify nog steeds niet, wel is de omzet vorig jaar met 53 procent gestegen naar 142 miljoen euro. Deezer wil in 2018 voor het eerst winstgevend worden.