2min

Microsoft heeft eindelijk een software-update uitgerold die het batterijprobleem van de Surface Pro 4 moet oplossen. De tablet kampte met een probleem dat als deze niet werd gebruikt de batterij toch in een rap tempo leeg loopt. Dat probleem moet met deze software-update worden verholpen, waardoor de accuduur een stuk beter zal worden.

Microsoft presenteerde eind vorig jaar de opvolger van de extreem populaire Surface Pro 3 (review), met de Surface Pro 4 gaat het bedrijf door op de weg die is ingezet en probeert het de tablet nog beter te maken. Zo is het nieuwe model een stukje dunner geworden, het scherm een stuk groter en de rekenkracht fors toegenomen.

De bedoeling was dat de accuduur ook flink zou verbeteren, maar door een probleem loopt de accu snel leeg als de tablet niet wordt gebruikt. Wat uiteindelijk zorgt voor een minder goede accuduur. Als de tablet actief gebruikt wordt merkt de gebruiker weinig van het probleem. Microsoft heeft in een eerder stadium het probleem al erkend en aangegeven aan een oplossing te werken.

De oplossing is er nu in de vorm van een software-update. Deze moet het batterijprobleem oplossen, zowel een aantal drivers als de firmware van de Surface Pro 4 wordt bijgewerkt. De update wordt sinds vandaag uitgerold naar alle Surface Pro 4-gebruikers.

Met de nieuwe software wordt de Surface Pro 4 wel goed uitgeschakeld en in slaapmodus gebracht zonder dat het systeem flink stroom blijft vragen van de accu. Het is niet helemaal duidelijk of alle Surface Pro 4-modellen last hadden van dit probleem of slechts een beperkte batch. De Surface Book, die nog niet in Nederland of België is te verkrijgen, kampt ook met dit probleem en ook die krijgt vandaag een update.

Lees ook onze review van de MIcrosoft Surface Pro 4.