Microsoft heeft bekendgemaakt dat er laders in omloop zijn voor de Surface Pro, Surface Pro 2 en Surface Pro 3 die kunnen oververhitten als ze te strak zijn opgerold. Microsoft heeft daarom besloten de laders te gaan terugroepen en vervangen.

Microsoft is momenteel bezig met het opzetten van een website waarop meer informatie over de terugroepactie komt te staan. Deze website moet aanstaande vrijdag in de lucht zijn. Wat Microsoft tot op heden heeft verklaard is dat het gaat om laders die voor 15 juli 2015 zijn verkocht. Of het dan geldt voor alle laders of alleen laders met bepaalde typenummers is onduidelijk, hierover verwachten we vrijdag meer informatie.

Gebruikers zijn overigens niet verplicht om mee te doen aan de terugroepactie, deze is geheel vrijwillig, maar het is wel aan te raden. Als de laders strak worden opgerold kunnen ze namelijk oververhitten of zelfs vlam vatten. De kans dat dit ook daadwerkelijk gebeurd is bijzonder klein en slechts een klein aantal klanten heeft problemen met de lader gemeld. Toch neemt het bedrijf geen risico en organiseert het de mogelijkheid om de lader om te ruilen.

Om hoeveel exemplaren het gaat is nog niet bekendgemaakt, wel is duidelijk dat de lader van de Surface Pro 4 geen last heeft van het oververhittingsprobleem. Gebruikers die dus net hebben geïnvesteerd in de nieuwste Surface Pro 4 hoeven zich geen zorgen te maken.