2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er zijn foto’s uitgelekt van Huawei’s nieuwe vlaggenschip van 2016, de Huawei P9. Op de foto’s is duidelijk te zien dat Huawei doorgaat op de weg die het een aantal jaar geleden is ingeslagen. Wat wel nieuw is op de P9 is de aanwezigheid van twee camera’s aan de achterzijde en daaronder een vingerafdrukscanner.

Huawei introduceerde al wel vingerafdrukscanners op de Huawei Mate-toestellen en uiteraard op de Huawei Nexus 6P (review), maar nog niet in de P-serie. Het vlaggenschip van 2015, de Huawei P8 (review), moest het stellen zonder vingerafdrukscanner en met slechts één camera.

De Huawei P9 moet het succes van Huawei op de smartphonemarkt gaan voortzetten, het afgelopen jaar verkocht het bedrijf 108 miljoen smartphones wereldwijd wat goed was voor de derde plek in de smartphonemarkt. De grote vraag is nu of het bedrijf deze positie kan prolongeren of dat de concurrentie dit jaar sterker wordt. We weten bijvoorbeeld dat LG zich dit jaar sterker gaat profileren.

Naast het uitlekken van de foto’s zijn ook de mogelijke specificaties online verschenen. Huawei zou gekozen hebben voor een 5,2 inch scherm met een Full HD-resolutie. Aan de binnenkant is gekozen voor een nieuwe HiSilicon Kirin 950-chip met acht rekenkernen, een zogenaamde octa-core processor. Verder beschikt het toestel over 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit.

Huawei kiest opnieuw voor een metalen behuizing aan de achterzijde en glas aan de voorzijde. De twee camera’s aan de achterkant zouden identiek zijn en ieder voorzien zijn van 12 megapixels, deze moeten ervoor zorgen dat de gebruiker straks achteraf opnieuw kan scherpstellen in foto’s. Huawei werkt daarvoor samen met Leica, een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Huawei kiest dus voor een andere strategie dan LG, dat bedrijf past twee camera’s toe met een normale- en een groothoeklens.

Huawei zou in totaal vier versies op de planning hebben staan, een normale Huawei P9, een premiumversie met een snellere processor, meer werkgeheugen en meer opslagcapaciteit, een Lite-versie die goedkoper en minder krachtig zal worden en tot slot een grotere versie. Voorheen droegen deze de namen Max maar mogelijk kiest Huawei dit jaar voor Plus.