4min Devices

Huawei P9 en P9 Plus met Leica-camera vanaf 16 april verkrijgbaar

Huawei heeft zojuist tijdens een exclusief evenement in Londen zijn nieuwe smartphone-vlaggenschepen van 2016 gepresenteerd, de Huawei P9 en de Huawei P9 Plus. Huawei kiest ervoor om niet één maar twee toestellen op de markt te brengen, zoals we bij meer merken zien tegenwoordig brengt het bedrijf een kleine en een grote versie op de markt, Huawei kiest voor 5,2 en 5,5 inch als schermformaat. Huawei onderscheidt zich dit jaar met een dualcamera-opstelling in samenwerking met Leica.

Huawei innoveert dit jaar voornamelijk op de camera, het is daarvoor een samenwerking aangezien met Leica. Leica maakt camera’s met verschillende lenzen die samenwerken om één foto te maken. Door twee camera’s van 12 megapixel te combineren kan de kwaliteit van de foto worden verbeterd. Zo kunnen twee camera’s meer licht opvangen, accurater kleuren vaststellen en beter focussen. De samenwerking met Leica zorgt voor de nodige hardware- en softwaretechnologie. Het zal ongetwijfeld resulteren in betere foto’s in een donkere omgeving. Leica heeft ook technologie geleverd waarmee de toestellen op drie manieren kunnen scherpstellen; via laser, diepteberekening en contrast, de camera beslist automatisch wat op dat moment de beste methode is.

Huawei stelt dat door de samenwerking met Leica de P9 en de P9 Plus de beste fotografie-ervaring bieden op een smartphone. Met foto’s die zowel in zwart-wit als in kleur prachtig zijn en smartphonefotografie naar een hoger niveau tillen. Er zijn meer smartphonefabrikanten die claimen de beste camera te hebben, een review zal moeten uitwijzen hoe goed de technologie is en of Huawei het inderdaad beter voor elkaar heeft dan de concurrentie.

Huawei P9 en P9 Plus met Leica-camera vanaf 16 april verkrijgbaar

Ontwerp

Uiteindelijk blijven het smartphones en daarbij is een camera voor veel mensen een belangrijk onderdeel maar niet het belangrijkste. Huawei heeft ervoor gekozen het ontwerp van de afgelopen jaren door te zetten, opnieuw zijn de toestellen voorzien van een metalen aluminium behuizing in combinatie met Gorilla Glass. Het glas is 2.5d en lichtjes gebogen. De industriële en minimalistische look is behouden gebleven, alleen is er een extra camera toegevoegd en daarnaast doet een vingerafdrukscanner zijn intrede in de P-serie. In de Mate-serie voert Huawei al langer een vingerafdrukscanner.

Huawei P9

De Huawei P9 en P9 Plus zijn grotendeels hetzelfde, de verschillen zitten voornamelijk in schermgrootte, opslagcapaciteit en werkgeheugen. De Huawei P9 is een toestel met een 5,2 inch scherm met een Full HD-resolutie. Aan de binnenkant heeft Huawei dit toestel voorzien van een HiSilicon Kirin 955-chip, dit is een octa-core processor met een vier Cortex A72-rekenkernen en vier Cortex A53 rekenkernen. De A72-kernen hebben een kloksnelheid van 2,5GHz en de A53-rekenkernen gaan tot maximaal 1,8GHz. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh wat redelijk fors is.

Huawei P9 en P9 Plus met Leica-camera vanaf 16 april verkrijgbaar Huawei P9 en P9 Plus met Leica-camera vanaf 16 april verkrijgbaar Huawei P9 en P9 Plus met Leica-camera vanaf 16 april verkrijgbaar Huawei P9 en P9 Plus met Leica-camera vanaf 16 april verkrijgbaar

Het toestel komt in twee configuraties op de markt; met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit of met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit. De toestellen zijn beschikbaar vanaf 16 april voor een adviesprijs van respectievelijk 599 euro en 649 euro.

Huawei P9 Plus

De Huawei P9 Plus beschikt over een groter 5,5 inch scherm, wederom met een Full HD-resolutie. Aan de binnenkant heeft Huawei gekozen voor dezelfde Kirin 955-chip, maar dit toestel komt maar in één configuratie op de markt. Deze beschikt over 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit.

Huawei P9 en P9 Plus met Leica-camera vanaf 16 april verkrijgbaar Huawei P9 en P9 Plus met Leica-camera vanaf 16 april verkrijgbaar

Wat dit toestel verder onderscheidt van de P9 is dat er Press Touch-technologie aanwezig is in het scherm. Deze technologie is vergelijkbaar met 3D Touch van Apple. Als je harder drukt op het scherm komen er meer mogelijkheden beschikbaar qua invoer. Ook heeft Huawei in dit model dual-IC oplaadtechnologie toegepast, waarmee de accu in 10 minuten een flink stuk kan worden opgeladen en je weer zes uur kan bellen met het toestel. Ook probeert Huawei in dit toestel een nieuw virtual triple-antenne ontwerp uit wat moet zorgen voor het beste bereik, zowel met mobiele netwerken als met WiFi.

Ook dit toestel is beschikbaar vanaf 16 april, maar met een adviesprijs van 749 euro.