2min

Huawei heeft tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt dat het volgende vlaggenschip voorzien zal zijn van een camera die in samenwerking met Leica is ontwikkeld. Het was al langer duidelijk dat de Huawei P9 zou beschikken over twee camera’s nu is bevestigd dat Leica eraan meewerkt. Concreet betekent dit dat foto’s straks achteraf opnieuw zijn scherp te stellen.

Huawei kiest er al jaren voor om in april zijn nieuwe vlaggenschip te presenteren, ook dit jaar gaat Huawei zijn vlaggenschip in Londen presenteren, aanstaande woensdag om precies te zijn en Techzine is daarbij. We zijn vooral benieuwd of Huawei iets gaat presenteren wat nog niet is uitgelekt, want inmiddels zijn een groot deel van de specificaties als de foto’s al uitgelekt.

Op de nieuwste afbeelding die is uitgelekt is zelfs te zien dat de naam van Leica is toegepast op de achterkant van de smartphone. Verder is ook de vingerafdrukscanner duidelijk te zien op de foto.

Huawei kiest waarschijnlijk opnieuw voor een smartphone met een scherm van 5,2 inch, waarvan de resolutie opnieuw Full HD zal zijn (1920 x 1080 pixels). Aan de binnenkant zal een Kirin-processor van dochteronderneming HiSilicon te vinden zijn. Waarbij de grote vraag zal zijn of Huawei het gat met de concurrentie heeft weten te verkleinen of dat het juist groter is geworden. Verder rekenen we op 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De behuizing is al jaren gemaakt van glas en metaal en we gaan er vanuit dat Huawei hieraan vast zal houden.

Aanstaande woensdag weten we meer tijdens de presentatie van de smartphone.