1 min

Huawei heeft een uitnodiging verstuurd aan alle media voor een evenement op 6 april in Londen. Daar zal het bedrijf zijn nieuwe smarthpone-vlaggenschip voor 2016 presenteren, waarschijnlijk de Huawei P9. Veel laat de fabrikant nog niet los in de uitnodiging.

In de uitnodiging is niet meer te zien dan: "#00 Change the way you see the world", dat heeft dan waarschijnlijk te maken met of de camera of het beeldscherm. Aangezien Huawei als een van de weinige fabrikanten vast houdt aan de Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels omdat meer pixels geen voordeel bieden voor een smartphone, slaat de uitspraak waarschijnlijk op de camera in het toestel. Er gaan al enige tijd geruchten over de Huawei P9 en dan voornamelijk dat het toestel zal beschikken over twee camea’s die samenwerken. Hiervoor werkt de Chinese fabrikant samen met Leica. Met de technologie van Leica is het mogelijk om foto’s achteraf scherp te stellen door de aanwezigheid van een extra camera.

Verder gaat de Huawei P9 waarschijnlijk voorzien worden van een 5,2 inch scherm met een Full HD-resolutie, een eigen HiSilicon Kirin 950-processor, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De behuizing is net als de afgelopen jaren waarschijnlijk gemaakt van metaal. Vorige week lekte er al foto’s uit van de vermoedelijke Huawei P9.