Synology heeft een nieuwe NAS op de markt gebracht, de DS216j, het gaat om een DiskStation waarin ruimte is voor twee schrijven. Het gaat om een echt instapmodel welke voorzien is van een dualcore-processor, nieuw is de mogelijkheid om de helderheid van de lampjes aan te passen.

Synology heeft een nieuwe budget NAS geïntroduceerd, de DS216j is de opvolger van de DS215j en is met een schrijfsnelheid van 97,5MB/s een fractie sneller dan zijn voorganger die bleef steken op maximaal 87,5Mb/s. In de NAS kunnen twee HDD’s geplaatst worden van 3,5 inch.

Aan de binnenkant heeft Synology gekozen voor een dualcore processor van Marvell, de Marvell Armada 385 88F6820, deze heeft een maximale kloksnelheid van 1 GHz en beschikt daarnaast over 512MB aan DDR3-werkgeheugen. De maximale opslagcapaciteit van deze NAS bedraagt 16TB welke bereikt kan worden met twee schijven van 8TB in een RAID 0-opstelling. Naast RAID 0 biedt deze NAS ook ondersteuning voor JBOD, RAID 1 en Synology Hybrid Raid.

De NAS beschikt aan de achterzijde ook nog over twee USB 3.0-poorten en een ethernet-aansluiting. De NAS wordt gekoeld door een 92mm-ventilator. Synology laat weten dat de NAS in gebruik maximaal 14,85 Watt verbruikt en 6,95 Watt in slaapstand.

Tot slot heeft Synology voor het eerst de mogelijkheid toegevoegd om de helderheid van de ledjes aan te passen. deze kunnen in vier standen worden geschakeld. Ook kan er een schema worden gemaakt waarbij ze bijvoorbeeld ’s nachts minder fel branden dan overdag. De DS216j is per direct beschikbaar voor 175,45 euro.