1 min

Synology heeft een nieuwe NAS gepresenteerd, de DS216. Het gaat om een NAS-server met hoge prestaties die uitermate geschikt is voor kleinekantooromgevingen en werkgroepen. De NAS beschikt ook over hardware-encryptie zodat de data veilig kan worden opgeslagen.

Synology heeft bij de DiskStation DS216 gekozen voor een processor van Marvell, de Armada 385 88F6820. Dit is een 32bit-chip met een dualcore processor en een kloksnelheid van 1,3 GHz. Verder is er 512MB DDR3-werkgeheugen aanwezig en ondersteunt de chip hardware-encryptie. Hierdoor hoeft de CPU niet te worden ingezet voor het versleutelen en ontsleutelen van bestanden.

Synology meldt dat de leessnelheid met 50 procent en de schrijfsnelheid 110 procent is toegenomen bij versleutelde data ten opzichte van zijn voorganger, de DS214.

De NAS beschikt over twee hot-swappable bays waar twee 3,5 inch of twee 2,5 inch schijven in geplaatst kunnen worden. Er wordt maximaal twee keer 8TB ondersteund. Verder beschikt de NAS over twee USB 3.0 en één USB 2.0-poorten.