1 min

LG is in Nederland begonnen met het uitrollen van Android 6.0 Marshmallow naar de LG G3. Het twee jaar oude vlaggenschip krijgt daarmee nog netjes een update naar de nieuwste versie van Android. Of oudere toestellen van LG ook nog kunnen rekenen op een upgrade naar Android 6.0 Marshmallow is onduidelijk.

LG G3 hebben er even op moeten wachten, maar ook zij kunnen nu hun toestel upgraden naar Android 6.0 Marshmallow. Gebruikers van de LG G4 (review) konden al eerder upgraden naar Android 6.0. Nu de LG G3 (review) ook een upgrade naar Android 6.0 Marshmallow krijgt wordt het aantal toestellen met de nieuwste versie van Android weer wat groter.

We merken dat steeds meer fabrikanten hun toestellen aan het upgraden zijn naar de nieuwste versie van Android. De meeste vlaggenschepen van vorig jaar en het jaar daarvoor krijgen nu Android 6.0 Marshmallow aangeboden. De vraag is hoe intensief fabrikanten hun oudere toestellen gaan upgraden, of ze ook toestellen van drie jaar oud gaan updaten en de toestellen in de verschillende alternatieve midrange-series. Dat zal de komende weken duidelijk moeten gaan worden.

In elk geval zorgen deze updates ervoor dat meer Android-toestellen weer wat veiliger zijn. Al blijft het hele updateproces op Android natuurlijk behelpen.