1 min

LG lijkt de eerste fabrikant te worden na Google die de nieuwste versie van Android gaat uitrollen. Android 6.0 Marshmallow is sinds begin deze maand beschikbaar voor de Nexus-toestellen, maar de LG G4 kan de update volgende week tegemoet zien. Vorig jaar was LG er ook al vroeg bij met de uitrol van Android 5.0.

LG heeft bekendgemaakt dat de bezitters van een LG G4 in Polen volgende week als eerste de update naar Android 6.0 Marshmallow krijgen. Daarna zal de update beschikbaar komen in andere Europese landen. Waarschijnlijk wordt Polen in dit geval gebruikt als testland, als dat geen problemen oplevert zullen meer landen de update krijgen. Het is hierdoor wel onduidelijk hoelang we in Nederland en België nog moeten wachten op de update.

Andere fabrikanten zijn ook al druk bezig met het voorbereiden van de updates. Verwacht wordt dat Motorola redelijk snel de hele line-up zal voorzien van Android 6.0 Marshmallow, terwijl andere fabrikanten alleen hun high-end toestellen bijwerken naar Android 6.0 Marshmallow.

Sony heeft wel Android-binaries vrijgegeven zodat ontwikkelaars zelf een Android 6.0-rom kunnen bouwen voor de Xperia-smartphones van Sony. Uiteraard komt Sony zelf ook nog met updates maar dat laat nog even op zich wachten. De LG G4 (review) is het vlaggenschip van LG voor 2015, wanneer het bedrijf zijn goedkopere smartphones en vlaggenschepen van de afgelopen jaren gaat bijwerken naar Android 6.0 Marshmallow is niet bekendgemaakt.