1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

LG is begonnen met een brede Europese uitrol van Android 5.0 Lollipop voor de G3. Het Koreaanse bedrijf begon eerder al in Polen met de introductie van de nieuwe versie van Google’s mobiele besturingssysteem, maar nu zijn ook andere landen aan de beurt.

De update naar Android 5.0 Lollipop (review) voor de G3 (review) is nu ook verkrijgbaar voor Europese toestellen die niet in Polen verkocht zijn. De eerste Nederlandse gebruikers melden op Twitter dat ze de update kunnen downloaden en installeren. De uitrol verloopt altijd in fases, dus het kan zijn dat je nog even moet afwachten voordat ook jouw toestel de update kan vinden.

Met Android 5.0 Lollipop introduceert Google een nieuw uiterlijk met de naam Material Design. Het vergrendelscherm en notificatiecentrum zijn het meest ingrijpend aangepast. Ook krijgt de nieuwe versie van het besturingssysteem allerlei nieuwe functies zoals automatische ontgrendeling op vertrouwde locaties, ondersteuning voor 64bit-chipsets een nieuwe Runtime-compiler, standaard versleuteling op nieuwe apparaten en een beter accuverbruik.

De update voor de G3 betreft overigens Android 5.0, inmiddels is ook Android 5.0.1 al uit. De G3 krijgt dus niet de allernieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem.