Microsoft heeft de nieuwe Surface Hub die op 1 januari beschikbaar zou komen moeten uitstellen tot het eerste kwartaal van 2016. Daarnaast heeft het ook een prijsverhoging van maar liefst 2000 dollar aangekondigd. De nieuwe Surface Hub zijn hele grote schermen met een geïntegreerde computer die uitermate geschikt zijn voor presentaties of vergaderingen.

De Surface Hub komt in twee versies op de markt, een 55 inch-model en een 84 inch-model. Het 55-inch model zou in eerste instantie 6999 dollar gaan kosten maar krijgt nu een prijskaartje van 8999 dollar. Het 84 inch-model zou 19999 dollar gaan kosten en kost nu 21999 dollar.

De Surface Hub’s waren al niet erg goedkoop maar zijn nu nog onbetaalbaarder geworden. Wat de reden is van het uitstellen en de prijsverhoging is niet bekendgemaakt. Mogelijk heeft het bedrijf te kampen met een productieprobleem dat alleen met een extra investing is op te lossen.

De prijzen in euro’s waren eerder door Microsoft Nederland vastgesteld op 7869 euro en 22.449 euro. Deze gaan waarschijnlijk ook nog stijgen, maar hoeveel is nog niet duidelijk. We wachten nog op bevestiging van Microsoft over de prijzen.

Bedrijven die de Surface Hub al hebben besteld hoeven niet bij te betalen, zij krijgen de Hub gewoon geleverd voor de eerder gecommuniceerde prijs. Het uitleveren van de Surface Hub zal ergens in het eerste kwartaal gaan plaatsvinden. Oorspronkelijk zou de Surface Hub al in september verschijnen, maar Microsoft lijkt zich stevig vergist te hebben in een reële leveringsdatum.

De Surface Hub is te gebruiken als whiteboard, maar ook om Powerpoint-presentaties op te tonen of een videoconferentie te houden. In de Surface Hub zijn twee camera’s te vinden om de vergaderruimte goed weer te kunnen geven. De Surface Hub draait op een aangepaste versie van Windows 10.