1 min

Apple is gestopt met de ontwikkeling van Quicktime voor Windows, de applicatie wordt niet langer ondersteund en de beveiligingslekken die erin zitten worden niet meer gedicht. Beveiligingsbedrijf Trend Micro zegt dat Quicktime nu een risico is geworden op veel Windows-systemen en adviseert gebruikers de applicatie te verwijderen.

Apple is gestopt met de ontwikkeling van Quicktime voor Windows omdat de applicatie overbodig is geworden. Het is niet langer nodig om Quicktime op je computer te hebben om bepaalde video’s af te spelen. Ook bieden browsers inmiddels ingebouwde ondersteuning voor het afspelen van alle bekende videoformaten. Genoeg reden om te stoppen met de ontwikkeling dus, maar het zorgt wel voor een groot beveiligingsrisico.

Volgens Trend Micro zijn er al meerdere beveiligingslekken gevonden in Quicktime voor Windows, waaronder twee "heap corrution"-lekken, die op afstand zijn te misbruiken en het mogelijk maken om code uit te voeren op een Windows-machine. Apple heeft kennis genomen van deze lekken maar uiteindelijk besloten ze niet meer te repareren omdat Quicktime voor Windows niet meer wordt ondersteund.

Hierdoor is er nog maar één advies mogelijk en dat is het verwijderen van Quicktime voor Windows.