Oculus heeft bekendgemaakt dat de afgelopen maand één miljoen mensen gebruik hebben gemaakt van de Samsung Gear VR. Daarmee is de eerste mijlpaal bereikt voor de toekomst van virtual reality, de grote vraag is hoe snel dit cijfer gaat groeien de komende jaren.

Oculus is een dochteronderneming van Facebook en ontwikkelt virtual reality-software en een eigen virtual reality-headset de Oculus Rift. De Samsung Gear VR is een goedkope virtual reality-oplossing waarbij een high-end toestel van Samsung in een plastic omhulsel wordt geschoven waarmee een headset wordt gecreëerd.

De hele virtual reality-markt staat op dit moment nog in de kinderschoenen en de meeste mensen die een Gear VR-bezitten hebben deze niet zelf gekocht, maar gekregen van Samsung bij de aankoop van de Galaxy S7. Het legt echter wel een basis voor deze nieuwe markt en laat mensen kennis maken met virtual reality.

Over de verkoopcijfers van de virtual reality-brillen wordt tot op heden nog erg geheimzinnig gedaan, zowel HTC, Oculus als Samsung wil nog geen aantallen noemen. Dat laat zien dat de markt nog echt in de kinderschoenen staat en we moeten afwachten hoe deze zich verder gaat ontwikkelen.

Virtual reality heeft in elk geval zeker een toekomst, meer dan 3D dat voorheen had, maar het zal vooral voor bepaalde doeleinden zijn, in de gamingindustrie wordt het ongetwijfeld intens populair.