1 min

Google gaat de Google Play Store toevoegen aan Chrome OS, daarmee krijgen Chromebook-gebruikers toegang tot alle Android-apps, die zij vervolgens kunnen installeren op hun Chromebook. Wanneer Google de Play Store precies gaat introduceren op de Chromebooks is nog niet duidelijk, maar wel later dit jaar.

De geruchten dat de Android-apps naar Chrome OS zouden komen gaan inmiddels al enkele maanden de ronde, maar Google heeft het nu officieel bevestigd op de tweede dag van Google I/O. Origineel had Google het plan om op termijn Android en Chrome OS te gaan samenvoegen, van dat idee is inmiddels afgestapt, de besturingssystemen zullen gewoon naast elkaar blijven bestaan. Wel gaat Google proberen om het app-ecosysteem van Android naar ChromeOS te brengen, daarmee krijgen de Chromebook-gebruikers ineens veel meer mogelijkheden.

Alle Android-apps zullen uiteindelijk beschikbaar zijn voor de Chromebooks, wel kunnen ontwikkelaars hun apps aanpassen en rekening houden met het grote scherm van een Chromebook en eventuele muis en toetsenbord invoer. Het betekent ook dat het populaire Office-pakket van Microsoft straks op de Chromebooks beschikbaar zal zijn. Iets wat we enkele jaren geleden zeker niet hadden verwacht.

Google meldt wel dat niet alle Chromebooks ondersteuning zullen krijgen voor de Google Play Store, maar alleen de meest recente modellen, de oudere modellen beschikken over te weinig rekenkracht.