1 min

Het lijkt erop dat Samsung in China met een speciale C-serie gaat komen, er zijn foto’s en specificaties uitgelekt van een Galaxy C5 en C7. Beide toestellen vallen in het middensegment, waarbij de C5 is voorzien van een 5,2 inch scherm en de C7 van een 5,7 inch scherm.

Samsung lijkt ene C-serie te gaan introduceren die we op dit moment niet in Europa verwachten maar wel in China. De toestellen zijn voorzien van Super AMOLED-schermen van 5,2 en 5,7 inch met beide een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. De behuizing is gemaakt van aluminium en de toestellen komen beschikbaar in het zwart en wit/roze. Volgens de Chinese website zou Samsung overwegen om Alipay, de betaaldienst van Alibaba uit te rollen op de toestellen en niet Samsung Pay, Samsung’s eigen mobiele betaaldienst.

Dit wijst er ook meteen op dat de toestellen echt gericht zijn op de Chinese markt. Aan de binnenkant van de toestellen is gekozen voor een Snapdragon 617 en een Snapdragon 625-chip van Qualcomm. Beide toestellen krijgen verder 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit.

De C5 zou omgerekend voor 299 euro in de winkels moeten liggen en de C7 voor zo’n 349 euro. In hoeverre de berichtgeving ook juist is, is op dit moment moeilijk in te schatten, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Er lijkt dus wel iets van een C-serie op komst te zijn.