Samsung werkt inmiddels alweer aan de opvolger van de Galaxy A5 voor 2017, dit model is in 2015 en 2016 ook zeer succesvol geweest samen met de kleinere versie de Galaxy A3. Voor komend jaar zou de Zuid-Koreaanse fabrikant besloten hebben om het ontwerp van het toestel vrijwel volledig op de Galaxy S7 te baseren.

Android Authority en OnLeaks zijn degene die de informatie naar buiten brengen over de Galaxy A5, zij beschikken regelmatig vroegtijdig over informatie van nieuwe smartphones. Over het algemeen heeft OnLeaks het wel bij het rechte eind, dus we kunnen er vanuit gaan dat we de Galaxy S7 gaan herkennen in het ontwerp van de A5 en waarschijnlijk ook de A7.

OnLeaks heeft renders gemaakt van hoe het ontwerp aan hen is beschreven, hierin is te zien dat de A5 in veel opzichten lijkt op de S7, zoals de afgeronde achterkant van glas en de metalen zijkanten. Er zijn echter ook kleine verschillen, zo steekt de camera bij de A5 niet uit en is de micro-USB-poort vervangen door een USB Type C-aansluiting.

De specificaties zouden net als de afgelopen jaren niet high-end zijn maar meer in het midrange-segment vallen. Naar verluidt kiest Samsung voor een 5,2 inch scherm met een eigen Exynos-chip, de Exynos 7880-chip, deze beschikt over acht rekenkernen, vier maal een Cortex A72 en vier maal een Cortex A53. Voor de grafische prestaties is gekozen voor een Mali T860MP4-gpu.

Verder wordt het toestel iets dikker dan vorig jaar, hierdoor steekt waarschijnlijk de camera ook niet meer uit. Al met al zet Samsung de traditie van de A-serie door, een hoogwaardige behuizing met midrange specificaties. Vorig jaar werd het ontwerp gebaseerd op de Galaxy S6 en nu dus op de Galaxy S7.

Lees ook onze review van de Galaxy A3 en A5 van 2016.