De nieuwe OnePlus 3 zal op 14 juni worden gepresenteerd door de fabrikant, dat het toestel eraan zat te komen was al wel duidelijk, er lekte de afgelopen tijd enorm veel informatie uit en OnePlus verkocht een VR-headset om de presentatie te kunnen bekijken. Nu hebben ze ook bekendgemaakt af te gaan stappen van het systeem met de uitnodigingen, het toestel zal direct vanaf de lancering zonder uitnodiging worden verkocht.

Het nieuwe toestel wordt op 14 juni gepresenteerd via een virtual reality presentatie die te bekijken is via de speciale Loop-app die je kan downloaden uit de Play Store. De presentatie begint om 18:30 Nederlandse tijd. Volgens de uitgelekte specificaties krijgt het toestel een 5,5 inch OLED-scherm met een Full HD-resolutie. Aan de binnenkant zal het toestel voorzien zijn van een Snapdragon 820-chip met 4 of 6GB werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterkant is gekozen voor een 16 megapixel camera.

De behuizing is waarschijnlijk gemaakt van metaal en qua ontwerp zou het toestel veel weg hebben van de HTC-toestellen.

Over twee weken zal duidelijk worden wat de exacte specificaties gaan worden en wat het prijskaartje gaat worden van het nieuwe vlaggenschip van OnePlus.