Toen de OnePlus 3 gelanceerd werd, bleek het toestel zo populair dat de voorraden snel op waren. Om die reden besloot het Chinese bedrijf achter de smartphone anderhalve maand geleden de verkopen in onder meer Europa en Hong Kong tijdelijk stop te zetten. Nu is het toestel echter weer te koop.

Het lijkt er, ondanks dat het bedrijf de OnePlus 3 weer verkoopt, op dat er toch nog wat problemen zijn met de voorraden. Het grafiet-model van de OnePlus 3 is weer direct verkrijgbaar, maar dat geldt niet voor de erg populaire gouden versie van de smartphone. Het duurt tot vier weken voordat die versie geleverd wordt.

OnePlus stelde, toen het aankondigde tijdelijk geen OnePlus 3 meer te verkopen in Europa en Hong Kong, "hard te werken aan het verzamelen van meer voorraden en het openen van extra productielijnen, zodat we zo snel mogelijk weer premium toestellen naar zoveel mogelijk mensen kunnen brengen."

De OnePlus 3 heeft een 5,5 inch OLED-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. De behuizing van het toestel is helemaal van aluminium gemaakt. Verder werkt het met een Qualcomm Snapdragon 820 processor, 6 gigabyte werkgeheugen en heeft het een opslaggeheugen van 64 gigabyte.

De smartphone heeft verder een vingerafdrukscanner, ondersteunt twee nano-simkaarten, is voorzien van een batterij met 3.000mAh, NFC-ondersteuning en een snellaadfunctie. De primaire camera beschikt over 16 megapixel. De telefoon gaat voor 399 euro over de toonbank.