Nadat vrijwel alle specificaties al uitgelekt waren, heeft het Chinese OnePlus eindelijk zijn nieuwe smartphone onthuld. Het toestel, dat de OnePlus 3 heet, is per direct verkrijgbaar op de website en zonder uitnodiging. De specificaties voor het toestel zijn echt high-end, dus dat belooft veel voor het bedrijf dat zoals altijd grote beloftes maakt.

“Het wordt tijd voor een smartphone zonder compromissen”, schrijft het bedrijf op zijn site. In een poging die belofte waar te maken presenteert het een toestel met een 5,5 inch OLED-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels en een volledig aluminium behuizing. Verder wordt het toestel draaiende gehouden met een Qualcomm Snapdragon 820 processor, 6GB RAM-werkgeheugen en is er 64GB aan opslagcapaciteit om mee te werken.

De fabrikant heeft het toestel verder voorzien van een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Ook zijn er een vingerafdrukscanner, ondersteuning voor twee nano-simkaarten, een batterij met 3000mAh, NFC-ondersteuning en een speciale snellaadfunctie.

Het toestel is per direct verkrijgbaar voor 399 euro en in twee kleuren: grafietgrijs en goud. Waar voorgaande telefoons van OnePlus enkel met een uitnodiging gekocht konden worden, ziet het bedrijf daar met dit nieuwe toestel vanaf. Fans zullen daar blij mee zijn, want voorgaande toestellen waren daardoor soms moeilijk te verkrijgen.