1 min

Mozilla heeft weer een nieuwe versie van de Firefox-browser uitgebracht, inmiddels is Mozilla aangekomen bij versie 47 van Firefox. In deze nieuwe versie van Firefox zijn niet alleen verbeteringen aangebracht onder de motorkap, maar zijn ook enkele nieuwe features toegevoegd.

Mozilla heeft in Firefox 47 een nieuwe zijkolom toegevoegd waarin de tabbladen worden gesynchroniseerd met alle apparaten waarop je bent ingelogd in Firefox. Je kan dus eenvoudig zien welke tabbladen je op je smartphone of tablet open hebt staan. Ook kan je eenvoudig terugzoeken in je geschiedenis.

Een andere verbetering is de toevoeging van de VP9-codec, deze valt onder WebM wat door Google wordt ontwikkeld en vrij beschikbaar is. Met deze nieuwe codec wordt het afspelen van video een stuk eenvoudiger want er is veel minder data en energie nodig, waardoor de accuduur van bijvoorbeeld je laptop fors toeneemt. De bandbreedte besparing is ten opzichte van VP8 zo’n 35 procent.

Verder hanteert Mozilla nog steeds een strict beleid rond de flashplayer, alleen de nieuwste versie werkt in de Firefox-browser, verouderde versies worden automatisch uitgeschakeld. Verder zoekt Mozilla nu sneller naar HTML5-alternatieven voor Flash. Bijvoorbeeld door HTML5 YouTube-video’s af te spelen als er een Flash-versie is geëmbed op de website.