2min Devices

‘Apple stapt af van tweejaarlijkse iPhone-vernieuwing’

Jarenlang was het een bekend gegeven, elke twee jaar komt Apple met een gloednieuw ontworpen iPhone-model uit, om het jaar erop met een kleine update te komen. Volgens de laatste geruchten begint het er steeds meer op te lijken dat Apple van die trend afstapt. De iPhone 7 wordt mogelijk een subtiele update van de iPhone 6 en iPhone 6S.

De Wall Street Journal schrijft op basis van bronnen binnen Apple dat het bedrijf slechts met subtiele veranderingen komt bij de iPhone 7. Het uiterlijk zou grotendeels hetzelfde blijven, maar intern zou het product kleine upgrades krijgen. De bedoeling is om in 2017 met het volgende nieuwe model grote nieuwe innovaties door te voeren.

De reden daarachter is volgens de bronnen anders dan tot nu toe altijd gemeend werd. Volgend jaar bestaat de iPhone tien jaar en volgens veel kenners zou Apple om die reden willen wachten met echte innovaties. De bronnen stellen echter dat het anders ligt: de innovaties zijn eenvoudigweg nog niet helemaal uitgewerkt en klaar om toegepast te worden. Het bedrijf uit Cupertino heeft dus langer de tijd nodig.

Dat wil overigens niet zeggen dat er komend jaar niet enige updates komen. Gisteren schreven we nog dat Apple vermoedelijk met een grotere opslagcapaciteit komt in de iPhone 7. Veel geruchten stellen dat de fabrikant zijn instapmodel nu 32 gigabyte aan opslagruimte geeft in plaats van de erg zuinige 16 gigabyte die het tot nu toe altijd bood.

Verder is het de vraag of de koptelefoon-aansluiting daadwerkelijk uit het model geschrapt wordt. Daarover doen ook al lange tijd geruchten de ronde, maar gisteren meldden we dat Apple die beslissing vermoedelijk teruggedraaid heeft. Volgend jaar moeten de echte veranderingen komen. De iPhone die dan uitkomt zou volgens de geruchten geen homeknop meer hebben, een OLED-scherm krijgen en een vingerafdrukscanner in het scherm.

Bron:Wall Street Journal