2min Devices

Gerucht: volgende iPhone zonder thuisknop

De iPhone 7 ligt nog niet eens in de winkel of er zijn steeds meer geruchten over de volgende grote smartphone van Apple. De The New York Times, doorgaans een welingelichte krant, stelt dat Apple zijn thuisknop helemaal wegdoet bij de iPhone 8.

Brian Chen van de New York Times schrijft dat "Apple waarschijnlijk verder gaat met het maken van iPhones zonder koptelefooningang. En de iPhone van volgend jaar zal op de voorkant enkel een scherm hebben, met een virtuele knop ingebouwd in het scherm. Dit vertellen twee mensen bij het bedrijf die spraken op voorwaarde van anonimiteit omdat de productdetails geheim zijn."

Het is niet de eerste keer dat er een gerucht is over een iPhone zonder thuisknop. Ook Bloomberg en The Wall Street Journal schreven al iets soortgelijks. De grote reden daarvoor zou liggen in het feit dat de iPhone in 2017 tien jaar bestaat.

Het verhaal gaat dat Apple drie apparaten ontwikkeld voor dat jaar. Modellen hebben onder meer een gebogen OLED-scherm, kunnen draadloos opgeladen worden en hebben een geheel glazen behuizing. Een ander gerucht is dat de iPhone 8 geheel van glas en metaal afstapt en een keramische behuizing krijgt.

De kans dat Apple met een paar grote veranderingen komt voor de iPhone is vrij groot. Er is immers al enige tijd kritiek op het uitblijven van grote veranderingen in de iPhone-modellen. De iPhone 7 kon die kritiek niet wegnemen, doordat Apple het toestel enkel van een dubbele camera en een niet-fysieke thuisknop heeft voorzien.

Er zijn dus alvast wat veranderingen ingezet, maar echt grote ontwikkelingen laten vermoedelijk tot volgend jaar op zich wachten.

Bron:ZDNet