Fabrikant BlackBerry werkt volgens een nieuw gerucht aan maar liefst drie Android-telefoons. Volgens Venturebeat zou de fabrikant elk kwartaal een nieuwe smartphone uit willen brengen, gericht op zowel de zakelijke als consumentenmarkt.

De nieuwe toestellen moeten het tij keren voor het bedrijf, dat flink verlies draait. Afgelopen kwartaal noteerde het bedrijf een verlies van 462 miljoen euro. De nieuwe smartphones dragen de namen Neon, Argon en Mercury.

Neon

De eerste nieuwe telefoon die uit zal komen is de Neon en moet in juli of augustus uitgebracht worden. Het toestel heeft een 5,2 inch-touchscreen met een resolutie van 1080p. Het geheel rust op een aluminiumframe en een zachte plastic achterkant.

De Neon draait op de Snapdragon 617-chip van Qualcomm en heeft een RAM-geheugen van 3 gigabyte. Het opslaggeheugen bedraag 16 gigabyte. Ook krijgt het toestel een 2.610mAh-batterij, die met QuickCharge 2.0 opgeladen kan worden. Verder krijgt Neon een 13 megapixel-camera achterop en een 8 megapixel-camera voorop.

Argon

Argon is het tweede model en heeft de beste specificaties van de drie. Het toestel krijgt ook een touchscreen, ditmaal van 5,5 inch. Het scherm zou een QHD-resolutie hebben en werken met een Qualcomm Snapdragon 820-chip. Verder is er 4 gigabyte aan RAM-geheugen en 32 gigabyte opslaggeheugen.

Het toestel heeft een 3.000mAh-batterij en ondersteunt QuickCharge 3.0. Verder krijgt de smartphone een vingerafdrukscanner en een USB Type C-connector. De camera aan de achterkant van het toestel beschikt over 21 megapixel en die aan de voorkant over 8 megapixels.

Mercury

Tot slot is er nog een derde toestel gepland voor het eerste kwartaal van 2017. Dat draagt de naam Mercury en heeft als enige een voor BlackBerry zo kenmerkend QWERTY-toetsenbord. Dit toestel krijgt een 4,5 inch-scherm met Full HD-resolutie.

De Mercury wordt volgens het gerucht draaiende gehouden door een Qualcomm Snapdragon 625-chip en heeft 3 gigabyte aan RAM-geheugen om mee te werken. Er is verder 32 gigabyte aan opslaggeheugen en een 3.400mAh-batterij. De camera’s hebben de beschikking over 18 en 8 megapixel.