1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een medewerker van BlackBerry heeft een foutje gemaakt en per ongeluk de details van het nieuwe Android-toestel op de website geplaatst. Inmiddels heeft BlackBerry de pagina weer verwijderd, maar zijn alle details en foto’s al uitgelekt. BlackBerry lijkt een samenwerking aan te gaan met TCL, dat ook achter Alcatel zit, zij zullen het nieuwe BlackBerry-toestel produceren.

De Canadese fabrikant lijkt op weg te zijn naar een echte splitsing tussen de hardware en softwaredivisie van het bedrijf. Het nieuwe toestel lijkt zo van de plank van TCL te komen, want het toestel lijkt als twee druppels water op de Idol 4. Dat toestel kost zo’n 269 euro maar Alcatel is wel een beetje een prijsvechter, BlackBerry zal met al zijn enterprisediensten waarschijnlijk wel wat meer gaan vragen voor het toestel. Wij rekenen op minimaal 100 euro meer.

Wel betekent het dat het volgende Android-toestel van BlackBerry binnenkort zal verschijnen, mogelijk rond de IFA. Het toestel krijgt een 5,2 inch scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels aan de binnenkant is gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 617-chip met 3GB werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit.

Het toestel beschikt verder over een 13 megapixel camera aan de achterzijden en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. Het toestel zal gebruik maken van Android 6.0 met BlackBerry’s eigen software. Verder kunnen we opmaken uit de specificaties dat BlackBerry nog niet kiest voor een USB Type C-aansluiting, dat is dan wel weer jammer.