2min

BlackBerry heeft ervoor gekozen om vandaag zijn nieuwe smartphone te presenteren, de BlackBerry DTEK 50. Het bedrijf heeft een video en alle specificaties van zijn nieuwe smartphone gepubliceerd op de website. De nieuwe smartphone van BlackBerry is leverbaar vanaf 8 augustus voor 339 euro.

De nieuwe smartphone van BlackBerry, was gisteren al uitgelekt, toen leek het toestel nog even de naam Neon te gaan krijgen, maar BlackBerry heeft gekozen voor de naam BlackBerry DTEK50. Het toestel is verder wel identiek aan wat we gisteren hebben gemeld.

Het toestel beschikt over een 5,2 inch scherm met Full HD-resolutie en 424 pixels per inch. Aan de binnenkant is gekozen voor een Snapdragon 617-chip met 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Laatst genoemde is nog uit te breiden via een microSD-slot. Aan de achterkant is een 13 megapixel camera aanwezig met twee kleuren flitser en kan video’s opnemen in Full HD op 30 frames per seconde. Aan de voorzijde is een 8 megapixel camera aanwezig met een grote pixel formaat zodat deze meer licht kunnen opvangen en er heldere selfies genomen kunnen worden.

BlackBerry levert dit toestel opnieuw met Android, deze keer Android 6.0 Marshmallow en daaroverheen staan alle BlackBerry-applicaties geïnstalleerd en zijn ook alle beveiligingsdiensten van BlackBerry beschikbaar voor dit toestel. Tot slot heeft BlackBerry een nieuwe app ontworpen waarmee je de rechten kan bekijken van alle geïnstalleerde applicaties.

Hoewel BlackBerry er niets over bekend heeft gemaakt lijkt dit toestel, als twee druppels water op de Alcatel Idol 4, ook de specificaties komen overeen. Het lijkt erop dat BlackBerry een overeenkomst heeft gesloten met TCL (moederbedrijf van Alcatel) of met Alcatel zelf voor de productie van nieuwe BlackBerry-smartphones. BlackBerry lijkt minder risico te willen nemen met de hardwaredivisie en dat is een verstandig plan, de meest winst komt inmiddels uit de software.