Amazon heeft toestemming gekregen van het Verenigd Koninkrijk om bezorgdrones te gaan testen, de bedoeling is dat Amazon pakketjes gaat bezorgen met een drone. Het idee is om dit binnen 30 minuten na de bestelling te doen. Er worden door Amazon drie soorten testen uitgevoerd met de drones, die stuk voor stuk hun steentje bijdragen in het ontwikkelen van een autonome drone.

Amazon wil drones gaan testen die buiten het gezichtsveld vliegen en dus echt op afstand worden bestuurd zonder de de piloot visueel kan controleren of de drone goed vliegt. Dit wil Amazon testen in zowel landelijke als voorstedelijke gebieden, in de steden zelf wil Amazon dit tot op heden niet testen, dat is nog te gevaarlijk.

Verder worden de drones voorzien van allerlei sensoren en moet deze in staat zijn om obstakels te omzeilen en niet ergens tegen aan te vliegen. Dat zal nog een hele uitdaging worden, maar als dit goed werkt is de volgende stap mogelijk het vliegen in steden.

Tot slot wil Amazon gaan testen met een piloot die meerdere drones tegelijk onder zijn controle heeft. De bedoeling is dat er weinig menselijke handelingen nodig zijn voor de drones, dus een piloot die meerdere drones in de gaten houdt, moet op termijn mogelijk zijn.