2min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het twee grote updates uitbrengt voor Windows 10 in 2017. Tegelijk maakt het bedrijf bekend dat er in 2016 geen grote updates meer zullen volgen, alleen nog beveiligingsupdates. De Anniversary Update van Windows 10 verscheen eerder deze week en is de enige grote update van dit jaar.

Microsoft was bij de introductie van Windows 10 voornemens om ongeveer twee grote updates per jaar uit te brengen, het is al snel duidelijk geworden dat dat nog best lastig is. Vorig jaar werd Windows 10 uitgebracht en verscheen de eerste update in november, toen is dat dus gelukt. Dit jaar komt het bedrijf niet verder dan één grote update, maar het spande er wel om. Volgens Microsoft verschijnt de volgende update direct aan het begin van 2017.

Het bedrijf heeft de update moeten verplaatsen van eind 2016 naar begin 2017 om hardware-redenen, waarschijnlijk verschijnt er nieuwe hardware in die periode en is goede ondersteuning daarvan essentieel voor Windows 10.

De tweede update van 2017 moet in de zomer verschijnen, mogelijk wordt dat weer een Anniversary Update. Waarschijnlijk gaat Microsoft proberen om dat tempo vast te houden en in januari en juli een update uit te brengen.

Tijdens deze grote updates worden er ook de nodige features toegevoegd aan het Windows 10-besturingssysteem en worden er visuele aanpassingen gedaan om het besturingssysteem verder te verbeteren.

Tussendoor verschijnen er ook elke maand updates, maar dat is alleen om fouten op te lossen en de beveiliging op peil te houden. Binnenkort zullen de Windows Insiders de eerste nieuwe features mogen verwelkomen die in januari moeten worden geïntroduceerd. Volgens bronnen zou Microsoft zich voor de volgende update vooral richten op zijn eigen apps binnen Windows 10 en het verbeteren daarvan. Ook worden features die de Anniversary Update net niet hebben gehaald alsnog toegevoegd.