1 min

ZyXEL probeert het midden- en kleinbedrijf voor zich te winnen met zijn nieuwe Power-over-Ethernet-switches (PoE). De nieuwe ZyXEL GS1200 Series biedt een 5-poorts en een 8-poorts model, waarmee bedrijven hun IP-apparatuur via één kabel kunnen aansluiten, waarbij zowel de data als de stroom door de netwerkkabel loopt.

ZyXEL probeert met zijn nieuwe zakelijke producten ook rekening te houden met de budgetten van het MKB. Niet elk bedrijf heeft het budget om bijvoorbeeld enterprise Cisco-switches op te hangen, daarom biedt Zyxel voor veel producten een alternatief. De nieuwe Zyxel GS1200 Series is daar een goed voorbeeld van, de twee switches in deze series bieden 5 of 8 poorten en kunnen 30 Watt voeding per poort leveren, wat over het algemeen voldoende is voor accesspoints, camera’s en andere netwerkapparatuur.

Het grote voordeel van PoE is dat er alleen een netwerk kabel hoeft te worden getrokken naar bijvoorbeeld de hoeken waar de camera’s hangen of de plafonds waar de accesspoints hangen. Vaak is dat nog wel te doen, het is vaak lastiger om stroom te krijgen op die onbereikbare plaatsen.

De ZyXEL GS1200 Series beschikt verder over een webbased control panel, daarin kunnen VLAN’s worden geconfigureerd maar ook de Quality of Service (QoS). De switches zijn verder zeer energiezuinig en schakelen ook naar een lager stroomverbruik als er minder netwerkverkeer plaatsvindt op de switches.