2min Devices

Microsoft raadt Chrome-browser af in Windows 10-notificatie

Microsoft heeft een ietwat dubieuze werkwijze gekozen om de eigen Edge-browser onder de aandacht te brengen bij Windows 10-gebruikers. Al iemand men een Windows 10-systeem ervoor kiest om de Chrome-browser te gebruiken, dan kan deze nu een notificatie krijgen voorgeschoteld vanuit Windows 10, waarin het gebruik van de browser wordt afgeraden.

Het is inmiddels al enige tijd bekend dat de Chrome-browser weliswaar snel en minimalistisch is, maar dat deze niet even spaarzaam om gaat met de accuduur van bijvoorbeeld je laptop. Google heeft al een keer verbetering beloofd, maar tot op heden scoren Safari op de Mac en Microsoft Edge in Windows 10 op dat vlak gewoon beter.

Toch is Google Chrome op dit moment marktleider op de browsermarkt en de concurrentiestrijd lijkt weer wat te verharden nu Microsoft probeert de eigen nieuwe Edge-browser onder de aandacht te brengen. Uit statistieken is gebleken dat slechts 20 procent van de Windows 10-gebruikers ook gebruikmaakt van de Edge-browser, de rest installeert dus Chrome, Firefox of een ander alternatief.

Met de Windows Anniversary update heeft Microsoft besloten de concurrentiestrijd weer wat harder aan te gaan. Mensen die gebruik maken van Chrome krijgen nu in sommige gevallen een Windows 10-notificatie voorgeschoteld waarin staat dat Chrome niet netjes omgaat met je accuduur van je systeem en je met de Microsoft Edge-browser maar liefst 36 procent langer kan doen met een acculading.

Nu hoeven geen medelijden te hebben met Google, dat wordt zelf inmiddels ook op drie punten verdacht van machtsmisbruik, maar in dit geval lijkt Microsoft er ook handig gebruik van te maken.

Veel gebruikers kozen ervoor om Edge links te laten liggen omdat de browser nog wat te beperkt was, zo ontbraken bijvoorbeeld mogelijkheden om extensies te installeren, iets dat met de Anniversary Update is opgelost.

Bron:CNet