1 min

Philips heeft een nieuwe zakelijke monitor gepresenteerd, het gaat om een 27 inch model met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Wat direct opvalt aan deze monitor zijn de dunne randen rond het scherm en de webcam bovenop die monitor, die via een popupsysteem werkt.

Philips lijkt goed te luisteren naar de gebruikers, mensen vinden het hebben van een webcam helemaal niet vervelend, want in sommige gevallen kan een webcam zeer handig zijn, zeker zakelijk als je veel zaken doet via Facetime, Skype of Google Hangouts. Waar mensen echter een beetje huiverig voor zijn is dat zo’n camera je altijd in beeld heeft en hackers nog weleens toegang weten te verschaffen tot webcams.

Met dit nieuwe ontwerp van Philips kunnen de hackers mogelijk wel toegang krijgen tot de webcam, maar ze kunnen vervolgens niets zien, want standaard zit de camera in de monitor verborgen. Gebruikers kunnen de camera simpelweg uitschuiven wanneer ze deze willen gebruiken en weer verbergen als ze er klaar mee zijn.

De monitor heeft het typenummer 272B7QPTKEB gekregen, naast deze popucamera en dunne rand rond het scherm beschikt de monitor ook over een USB 3.0-hub met drie aansluitingen. Biedt de monitor ondersteuning voor Daisychaining, zodat je met één kabel meerdere monitoren kan aansluiten. Verder zijn er nog twee speakers aanwezig van 2 Watt.

De monitor zal deze maand beschikbaar komen in de Nederlandse en Belgische winkels voor een adviesprijs van 699 euro.