Bloomberg meldt dat Apple voor het eerst in vier jaar met een grote upgrade van zijn MacBook Pro komt. De vorige keer dat de fabrikant met een grote vernieuwing kwam was in 2012. Toen voegde het een Retina-scherm toe aan zijn laptop. Nu lijkt er eindelijk een nieuwe grote verandering te komen.

Bloomberg schrijft op basis van "bronnen bekend met de materie" dat Apple de nieuwe laptops allereerst dunner wil maken. Daarnaast zouden de laptops flink krachtiger gemaakt moeten worden, voor extra hogere schermresoluties. Ook wordt er naar het schijnt een Touch-ID vingerafdrukscanner en een aanraakscherm in de plaats van de functie-knoppen toegevoegd aan de laptop. Het nieuwe ontwerp bevat verder een USB-C ingang. De kleuren waarin het model beschikbaar wordt gemaakt, zouden volgens Bloomberg grijs, goud en zilver zijn.

De afgelopen jaren vonden er enkel kleine wijzigingen plaats als het aankomt op de MacBook Pro. Onder meer daardoor zijn de verkoopcijfers de afgelopen jaren gedaald en om die weer te stimuleren zou Apple komen met nieuwe functionaliteiten. De belangrijkste wijziging is het verdwijnen van de functieknoppen.

Die verandering werd eerder al voorspeld door KGI Securities analist Ming-Chi Kuo. Hij stelde dat Apple werkte aan het vervangen van de functieknoppen, met een touchscreen. Dat zou wisselende nieuwe functionaliteiten krijgen. Zo zou het bijvoorbeeld bij het afspelen van muziek afspeelknoppen moeten laten zien en bij een wordprocessor enkele belangrijke commando’s voor het bewerken van de tekst.

Apple zou de vernieuwde MacBook Pro pas volgend jaar willen onthullen. Volgende maand komt het bedrijf al met een vernieuwde iPhone en met een upgrade van zijn Apple Watch.