2min

Apple komt met een verrassende feature op zijn nieuwe MacBook Pro-modellen, althans dat beweerd Ming Ching Kuo van KGI Securities. De analist stelt op basis van bronnen dat Apple een OLED-scherm met touchpaneel gaat plaatsen boven het toetsenbord en daarmee de functietoetsen worden vervangen. Ook zou er een vingerafdrukscanner worden toegevoegd aan het systeem.

De analist Ming Ching Kuo heeft vaker nieuws over Apple-producten dat nog niet eerder is uitgelekt en achteraf blijkt te kloppen. Nu komt het met een hele opmerkelijke voorspelling, namelijk dat Apple de functietoetsen op de MacBook Pro gaat vervangen door een OLED-scherm. Hierin zal waarschijnlijk allerlei informatie worden getoond en zal de taak van de functietoetsen worden overgenomen.

Het klinkt op dit moment nog een beetje vreemd, maar Apple heeft er ongetwijfeld goed over nagedacht en op de een of andere manier zal het wel innovatief werken en van toegevoegde waarde zijn. Het is gewoon nog even afwachten hoe het werkt en hoe het eruit ziet. Het beeldscherm van de MacBook Pro blijft overigens gewoon een LCD-scherm volgens Kuo.

Naast het innovatieve OLED-scherm zouden de MacBook Pro’s ook een vingerafdrukscanner krijgen en een nieuw dunner toetsenbord wat ook in de normale MacBook is te vinden. De USB-poorten aan de zijkanten van de laptop worden deels vervangen door USB Type-C aansluitingen.

Aan de binnenkant van de laptop zal Apple ook de nodige aanpassingen doen, zo is er nog steeds geen MacBook Pro-model met een Intel Skylake-processor, daar zal verandering in gaan komen. Ook gaat Apple mogelijk zijn prijsstrategie rond de MacBooks aanpassen. De MacBook Air-modellen worden nog meer de instapmodellen, daarna volgen de MacBooks en in het dure segment de MacBook Pro-modellen. Wat voor effecten eventuele prijsveranderingen gaan hebben op de specificaties is onduidelijk. Wel ziet Apple de verkoop van Macs teruglopen en zijn de Chromebooks flink in opkomst. Mogelijk komt Apple met een passend antwoord hierop.