1 min

Samsung heeft grote moeite om de vraag naar zijn nieuwste vlaggenschip bij te benen. De Galaxy Note7 is een stuk populairder dan de fabrikant verwacht had en daardoor moet het nu alle zeilen bij zetten. De Zuid-Koreaanse fabrikant is inmiddels begonnen met het opvoeren van de productiecapaciteit.

Samsung heeft helaas ook zwaardere maatregelen moeten nemen, zo is de smartphone in een aantal landen uitgesteld. Ook in Nederland en België komt het toestel niet op 2 september maar op 9 september op de markt. In sommige landen wordt het toestel mogelijk nog langer uitgesteld, vooralsnog hebben we van Samsung geen signaal ontvangen dat het toestel nog verder wordt uitgesteld in Nederland en België.

Of Samsung problemen ondervindt met de productie van de Galaxy Note7 is onduidelijk, vorig jaar had het wel moeite om voldoende gebogen schermen voor de Galaxy S6 Edge te produceren, maar dat lijkt inmiddels geen probleem meer te zijn. Het lijkt er op dat Samsung de vraag naar het nieuwe vlaggenschip simpelweg onderschat heeft.

De Galaxy Note7 is buiten Europa de opvolger van de Galaxy Note 5 en in Europa de opvolger van de Galaxy Note 4. De Note 5 is nooit in Europa op de markt gebracht en daarnaast heeft Samsung besloten om de Note 6 over te slaan zodat de naamgeving gelijk op gaat met de populaire Galaxy S-serie.