1 min

Samsung heeft besloten om nieuwe Note 7-modellen te voorzien van een S op de verpakking om aan te duidden dat het gaat om een nieuw toestel of gereviseerd toestel zonder batterijproblemen. Ook heeft het bedrijf inmiddels een IMEI-database geopend op internet waar mensen kunnen controleren of hun Note7 een slechte accu heeft.

Samsung heeft te maken met een zeer pijnlijke terugroepactie, de accu in de Galaxy Note7 kan namelijk ontploffen en daarom heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf besloten om alle toestellen terug te roepen en het toestel in andere landen, waar het toestel nog moest verschijnen, tot nader order uit te stellen.

Mensen die al in het bezit zijn van een Note7 kunnen gratis hun toestel omruilen. Het probleem zit echt in de accu en daardoor is de oplossing ook redelijk simpel, Samsung hoeft alleen maar de accu’s in de toestellen te vervangen. De accu’s die het bedrijf gebruikte in de Note7 waren van eigen makelij en hebben te kampen met een productiefout, waarbij de kathode en anode met elkaar in contact kunnen komen en dat levert een explosieve reactie op.

In de nieuwe Note7-toestellen gebruikt de fabrikant een accu van een externe leverancier die dit probleem niet heeft. Wat voor gevolgen dit gaat hebben voor Samsung’s eigen accudivisie is nog onduidelijk. De nieuwe Galaxy Note7 met S en zonder batterijprobleem zal in oktober in de Benelux op de markt verschijnen. Klanten die het toestel al besteld hadden krijgen ter compensatie van Samsung een microSD-kaartje van 128GB cadeau.