2min

Het zit Samsung niet mee als het aankomt op de Galaxy Note 7. Ondanks dat veel recensenten positief zijn over het toestel en het immens populair bleek bij de consument, heeft het apparaat te kampen met grote problemen. Dat heeft allemaal te maken met ontploffende accu’s, waarvoor Samsung besloot tijdelijk de verkopen op te schorten. Het vervangende toestel, dat half oktober in de verkoop moet gaan, blijkt nu met andere batterijproblemen te kampen.

De TechTimes schrijft dat “consumenten die het vervangende Samsung Galaxy Note 7 toestel gekregen hebben, melden dat hun nieuwe apparaten snel oververhitten en dat de batterijen veel te snel leeg lopen, zelfs als het toestel aan de lader ligt.” De batterijproblemen schijnen vrij ernstig te zijn, want zo is er een geval bekend van een gebruiker wiens toestel na een nacht opladen slechts op 10 procent batterij stond.

Samsung heeft nog niet gereageerd op het nieuws, maar het Zuid-Koreaanse bedrijf zal er niet blij mee zijn. De terugroepacties van honderdduizenden exemplaren van de Galaxy Note 7 zouden het bedrijf veel geld gekost hebben. Het vervangen van al die toestellen zal nog veel duurder zijn geweest, evenals de imagoschade die het oploopt hierdoor.

De problemen met de Galaxy Note 7 zouden volgens Samsung niet ste maken hebben met de batterij die gebruikt wordt in de toestellen. In plaats daarvan zoekt men de oorzaak van de problemen in “het productieproces” van de batterijen. Precieze details zijn er niet, maar het moge duidelijk zijn dat men nog altijd te maken heeft met een flink probleem.

In Nederland moeten de leveringen van de Samsung Galaxy Note 7 in de loop van oktober van start gaan. Het gaat om het vervangende toestel, dat gekenmerkt wordt door een speciaal icoontje op de verpakking.