2min

Western Digital (WD) kennen we eigenlijk alleen van de traditionele HDD’s en in de markt voor flashopslag speelde ze tot nu geen enkele rol. Recent heeft WD echter Sandisk overgenomen en nu heeft het bedrijf dus ook de mogelijkheid om flashopslag aan te bieden, iets wat het dan ook gaat doen. WD introduceert de WD Blue en WD Green SSD’s.

Met de nieuwe WD Blue en WD Green SSD’s richt Western Digital zich op de consument, het zijn de eerste SATA-SSD’s van het bedrijf. Met de toevoeging van SSD’s aan het portfolio kan WD nu alle soorten opslag aanbieden waar een klant naar op zoek is. Volgens WD zijn beide type SSD’s zeer geschikt om zelf pc’s mee te bouwen of te upgraden.

WD heeft een groot netwerk van resellers maar ook van trouwe klanten en die vragen al langer om SSD’s van WD. Barber Brinkman senior sales maanger Benelux bij Western Digital zegt hierover: Ons grote bereik stelt ons nu in staat om een Western Digital SSD-oplossing breed beschikbaar te maken. We zijn erg trots op de ontwikkeling en introductie van de WD Blue en WD Green SSD’s, en zijn ervan overtuigd dat ze de wens voor snel opstarten, betrouwbaarheid en capaciteit vervullen.

Beide type SSD’s zijn per direct beschikbaar, de WD Blue SSD’s zijn meer geschikt voor multitasking en applicaties die veel rekenkracht vragen en meer schrijfopdrachten. Ze kunnen worden toegepast in desktop pc’s en laptops en komen beschikbaar in 250GB, 500GB en 1TB aan opslagcapaciteit. WD biedt de SSD’s aan in een 2,5 inch form-factor maar ook in een M.2-formaat. De maximale snelheid ligt op 545MB/s en 525MB/s voor lezen en schrijven. De SSD’s zijn verkrijgbaar vanaf 99 euro.

De WD Green SSD’s zijn meer voor alledaags gebruik en verbruiken enorm weinig energie waardoor ze meer geschikt zijn voor laptops.  Deze SSD’s komen beschikbaar in een 120 en 240GB-versie en wederom in 2,5 inch en M.2-formaat. De lees en schrijfsnelheden liggen iets lager met 540MB/s en 405Mb/s. Deze SSD’s komen later dit kwartaal, prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.