1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Een groot aantal HP-printers besloot enkele weken geleden ineens om geen huismerkcartridges meer te ondersteunen en alle gebruikers kwamen ineens tot de ontdekking dat hun printer nog weigerde te functioneren. Het gevolg was een stortvloed aan klachten aan het adres van HP. Het bedrijf heeft nu een update uitgebracht voor een groot aantal printers dat het probleem moet oplossen.

Alles wijst erop dat HP in de firmware van zijn printers een datum had opgenomen, waarop de huismerkcartridges van derden zouden worden geweigerd. Die datum verstreek enkele weken geleden en daarop ontstond een hoop commotie want enorm veel mensen met HP-printers konden ineens niet meer printen.

Voor websites als 123inkt waren de problemen groot, zij krijgen ineens honderden klanten aan de telefoon met klachten en vragen en de webwinkels konden niet anders dan met de vinger naar HP wijzen. De leveranciers van deze webwinkels met huismerkinkt hebben inmiddels druk gewerkt aan een oplossing, maar nu komt ook HP zelf met een oplossing. Er is nieuwe firmware beschikbaar gekomen voor een groot aantal printers en hiermee moeten de huismerkcartridges het weer doen.

HP is echter nog steeds van plan om op termijn de huismerkcartridges de nek om te draaien, want het bedrijf wil zelf de inkt leveren aan zijn klanten. Hoe het bedrijf dat denkt te gaan doen is nog onduidelijk, mogelijk wordt de firmware in de toekomst wel toegepast op nieuwe printers.