1 min

Er wordt al lange tijd gewacht op een nieuwe MacBook Pro. Apple zou volgens de laatste geruchten dit jaar nog met een nieuwe update komen, maar hield tijdens het recente event waarin het de Apple iPhone 7 onthulde de lippen op elkaar. Nu gaat het gerucht dat op 27 oktober dan wel een aankondiging volgt, en heeft de site Macotakara hier een nieuw gerucht over.

Via The Verge leren we dat Apple de traditionele USB-poort gaat dumpen. Het zou in plaats daarvoor enkel nog een USB Type-C ingang en een Thunderbolt 3 ingang installeren in de nieuwe MacBook Pro. Daarnaast laat het ook de MagSafe varen, de oplader die het zelf ontwikkeld heeft en die middels een magneet vastklikt in de MacBook. Het is een weinig verrassend gerucht, want toen Apple de nieuwe 12-inch MacBook onthulde, werden ook bij dat model de USB-poorten weggelaten.

Een ander verhaal over de nieuwe MacBook Pro is dat het een dynamische functierij krijgt, die de bovenste rij van functieknoppen zou vervangen. Die functies zouden te statisch zijn en niet genoeg mogelijkheden hebben. Om die reden zou Apple overwegen een OLED-balk toe te voegen, die de knoppen dynamischer maken. Zo zouden er op het schermpje als een gebruiker bijvoorbeeld een film kijkt, doorspoel en pauzeerknoppen te zien zijn.

Apple zou er tot slot aan werken om zijn MacBook Pro dunner te maken dan voorgaande versies. Dat wil het bereiken door een nieuw, dunner toetsenbord te introduceren. Het lijkt overigens ook logisch dat Apple een nieuwe processor introduceert in de laptop, zoals bijvoorbeeld de Intel Skylake-processor.