1 min

Samsung is begonnen met het uitrollen van Android 6.0 Marshmallow naar de Galaxy S5 mini, een update waar eigenlijk niemand meer op gerekend had voor dit toestel. Op dit moment is de update alleen in Rusland beschikbaar gekomen, maar waarschijnlijk is het een kwestie van weken voordat de update in meer landen te downloaden zal zijn.

De Samsung Galaxy S5 mini is een kleinere goedkopere versie van het vlaggenschip van ruim twee jaar geleden. De S5 mini is ook al geruime tijd op de markt en daarom rekende eigenlijk niemand meer op een software-update voor het toestel. Samsung heeft nu toch besloten om Android 6.0 Marshmallow beschikbaar te maken voor dit toestel. Dat is een leuke verrassing voor de mensen die dit toestel nog gebruiken.

De update is in totaal 800MB groot en heeft versienummer MMB29M.G800HXXU1CPI5 gekregen, mensen met een Galaxy S5 mini krijgen de update automatisch over-the-air aangeboden. Na installatie is Android 6.0.1 geïnstalleerd op het toestel en is het toestel een stuk beter beveiligd, doordat Android 6.0.1 goed onderhouden is door Samsung met beveiligingsupdates. Ook moet de accuduur er met deze upgrade flink op vooruitgaan. Google heeft recent Android 7.0 Nougat uitgebracht, wij achten de kans klein dat Samsung die update ook nog gaat uitbrengen voor de S5 mini.

Lees ook onze review van de S5 mini.