1 min

Samsung is begonnen met het uitrollen van Android 6.0.1 Marshmallow naar de Galaxy S5, het vlaggenschip van twee jaar geleden. De update werd al eerder uitgerold naar de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, maar nu dus ook naar de Galaxy S5.

Goed nieuws voor mensen die in het bezit zijn van een Galaxy S5 (review), zij kunnen binnenkort de update naar Android 6.0.1 Marshmallow verwachten. De eerste telecomproviders zijn begonnen met het uitrollen van de update naar het vlaggenschip uit 2014. Wel gaat het nog om telecomproviders in Zuid-Korea maar het is nu nog maar een kwestie van dagen of weken voordat de update ook in Europa beschikbaar komt.

Of de update ook nog naar oudere toestellen komt zoals de Galaxy S4 of naar de Galaxy A-serie is vooralsnog even afwachten. Hierover heeft Samsung nog niets bekendgemaakt. Het voorzien van Android-toestellen van updates blijft een langdradige procedure waar Google nog steeds geen oplossing voor heeft gevonden.

Google is inmiddels al begonnen met het testprogramma van de volgende versie van Android, genaamd Android N. Terwijl pas een paar procent van de toestellen draait op de huidige recente versie van Android. Het probleem bij Android-updates blijft dat de fabrikanten deze op maat moeten maken voor elk toestel en vervolgens moeten voorleggen aan de telecomproviders.