1 min

Samsung is vandaag begonnen met het verspreiden van de Android 6.0 Marshmallow-update voor de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Nadat er eerder al enkele testversies uitlekte is dan nu het moment aangebroken waarop gebruikers hun toestel kunnen updaten naar de nieuwste Android-versie.

Samsung heeft bekendgemaakt dat de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge (review) als eerste de update naar Android 6.0 Marshmallow ontvangen. Daarna zijn vrij snel andere toestellen van de fabrikant aan de beurt, zoals de S6 Edge+, Note 5, Note 4, Galaxy S5 en Galaxy S5 Neo.

Aanstaande zondag zal Samsung waarschijnlijk de Galaxy S7 en S7 Edge presenteren op een eigen evenement voorafgaand aan de Mobile World Congress in Barcelona. Techzine zal daarbij aanwezig zijn. Ook deze toestellen zullen ongetwijfeld voorzien zijn van Android 6.0 Marshmallow.

Android 6.0 Marshmallow verscheen in november van vorig jaar, maar sindsdien zijn er nog maar weinig toestellen voorzien van deze laatste Android-versie. Alleen de nieuwe Nexus-toestellen en enkele HTC-smartphones zijn voorzien van de nieuwste Android-versie. Alle andere toestellen wachten nog op een update.