2min

Er zijn nieuwe geruchten online verschenen over de Galaxy S8. Het toestel zou voorzien worden van een optische vingerafdrukscanner en de Edge-versie zou niet langer aan twee zijdes gebogen zijn maar aan vier zijden, dus ook de boven en de onderkant.

Op het Chinese sociale netwerk Weibo, heeft iemand informatie gedeeld over de Galaxy S8 Edge, of deze informatie ook juist is kunnen we helaas niet controleren, maar als het allemaal klopt wordt de Galaxy S8 een zeer innovatieve smartphone. Samsung zou gebruik willen maken van een optische vingerafdrukscanner, hierbij wordt een foto gemaakt van de vinger om de vingerafdruk te analyseren. Vervolgens wordt de vingerafdrukscanner verwerkt in het scherm in plaats van een fysieke knop, het is mogelijk om met licht een vingerafdruk te controleren.

Samsung gaat bij de Galaxy S8 mogelijk proberen om bezels helemaal tot het verleden te laten boren, zo zal de Edge versie naar verluidt aan alle vier de zijdes worden gebogen.

Om virtual reality nog beter toepasbaar te maken zou de schermresolutie van de Galaxy S8 worden verhoogd naar een 4K-resolutie, 3840×2160 pixels. Hierdoor wordt het beeld een heel stuk scherper bij gebruik van een VR-bril.

Aan de binnenkant kiest Samsung  voor een nieuwe Exynos-processor, daarover bestaat weinig twijfel, volgens geruchten gaat het om de Exynos 8895, een mobiele chip die geproduceerd is op 10nm, waardoor de efficiëntie nog een stuk beter is en ook de prestaties er opnieuw fors op vooruit gaan.

De afgelopen jaren presenteerde Samsung zijn vlaggenschip steeds op de Mobile World Congress, als dat dit jaar weer het geval is zal de Galaxy S8 eind februari worden gepresenteerd.